Op zoek naar een hotel aan de Middellandse zee? 

Dan kan ik je zeker een aantal adembenemende bestemmingen aan de Cote d’Azur aanbevelen voor een onvergetelijke vakantie aan zee. Of je nu even een paar dagen wilt onthaasten of de omgeving maximaal wilt ontdekken en beleven. 

Met een kustlijn van meer dan 120 kilometer heb je inspiratie genoeg voor een geschikte vakantie accommodatie in deze zonnige en veelzijdige streek. Vanaf het meest oostelijke gedeelte ter hoogte van de badplaats Menton loopt de Côte d’Azur helemaal door tot aan het schiereiland van Saint-Tropez.

Onze top 5 luxe hotels aan de Côte d’Azur?

Als liefhebber van het mediterrane leven en de kust, ben ik graag zo dicht mogelijk bij het heldere azuurblauwe water van de Middellandse Zee. Ik kan de verleiding niet weerstaan om toch ieder jaar weer te oriënteren op een verblijf in een luxe hotel aan de Cote d’Azur met een onvergetelijk uitzicht op zee.

Deze hotels aan de Franse Riviera een absolute aanrader voor de ideale vakantie met indrukken die je nog lang zullen bijblijven. 

1. Kube Saint Tropez Hotel

Op wandelafstand van het centrum van Saint-Tropez ligt ongeveer 2 kilometer van de oude haven, het Kube Saint Tropez Hotel. Dit prachtige 5 sterren hotel ligt aan de Golf van Saint-Tropez. De zee kun je bewonderen van het terras of vanuit je kamer. Op het groene en goed verzorgde terrein heb je de keuze uit verblijf in een villa of een kamer. De kamers zijn modern ingericht en goed uitgerust. Het heeft een sfeervol restaurant met een uitgebreide kaart.

Adres :
319 Route du Littoral
83580 –  Gassin – Var

Kube Saint Tropez Hotel

Kube Saint Tropez Hotel

2. Cap d’Antibes Beach Hotel

Tussen de plaatsen Antibes en Juan les Pins ligt het 5 sterren hotel Cap d’Antibes Beach Hotel. Dit moderne hotel ligt aan een klein zandstrand dat alleen voor de eigen gasten van het hotel toegankelijk is. Niet alleen een populair hotel vanwege de goede uitvalsbasis om de vele bezienswaardigheden in de directe omgeving te ontdekken maar ook vanwege de fijne gastronomie.

Adres :
10 Boulevard  Maréchal Juin,
06160 Cap d’Antibes – Alpes-Maritimes

Cap d'Antibes Beach Hotel

Cap d’Antibes Beach Hotel

3. Cap Estel Hotel

Eén van de parels aan de Middellandse Zee. Het Cap Estel Hotel bevindt zich op het uiterste puntje van de kaap. Het klassieke hoofdgebouw is omgeven door een exotisch aandoende ruime tuin met schaduwrijke plekken om te genieten van een heerlijke lunch of diner. Vlak boven de zee ligt het terras met het zwembad. Voor wie liever aan de zee zelf vertoeft is er een privéstrand met ligstoelen.

Adres :
1312 Avenue Raymond Poincaré
06 360 Èze-Bord-de-Mer – Alpes-Maritimes

Cap Estel Hotel

Cap Estel Hotel

4. Château de La Chèvre d’Or 

Het enige luxe hotel aan de Cote d’Azur in deze selectie dat niet direct aan de kust ligt. Op 500 meter hemelsbreed van de kust bevindt zich hoog op de steile heuvels het middeleeuwse bergdorp Ѐze. Aan de rand van dit hooggelegen dorp ligt het 5 sterren hotel Château de La Chèvre d’Or. Sfeervol wakker worden met kilometers uitzicht op de azuurblauwe kust kan in één van de goed verzorgde suites. Vanaf het terras heb je zelfs zicht op het verderop gelegen schiereiland Cap Ferrat.

Het heeft een prachtige tuin een schitterend zonneterras en grote 2 panorama zwembaden. Vanuit het zwembad kan je genieten van het weidse uitzicht van deze streek. Vanuit het hotel maak je gemakkelijk een uitstapje naar de Jardin Exotique in Eze maken dat gelegen is op het hoogste punt in het dorp.

Adres :
Rue du Barri,
06360 Èze – Alpes-Maritimes

Château de La Chèvre d'Or 

Château de La Chèvre d’Or

5. Monte-Carlo Bay Hotel & Resort  

Dit ruim opgezette 4 sterren hotel in Monte-Carlo is een goede uitvalsbasis om het mondaine vorstendom Monaco verder te verkennen. Vanuit het hotel kun je wandelen richting Monaco-Ville. Dit oude gedeelte van Monaco ligt op ongeveer 3 kilometer afstand van dit prachtige resort. Het tropisch aandoende complex heeft een ruime buitenruimte met vele beschikbare ligstoelen met een fraai aangelegd groot zwembad met verschillende restaurants en lounge bars aan de zeezijde. Het Monte-Carlo Bay Hotel & Resort is een echte aanrader.

Adres :
40 Avenue Princesse Grace
98000, Monaco – Alpes-Maritimes

Monte-Carlo Bay Hotel & Resort  

Monte-Carlo Bay Hotel & Resort

Geïnteresseerd geraakt over Zuid Frankrijk ? Lees hier meer over de mooiste stranden aan de Côte d’Azur.

Categorie
Tags

Nog geen berichten geplaatst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *